Assortiment

Spathiphyllum

Een luchtfilter in de vorm van een prachtige en krachtige plant, dat is de Spathiphyllum. Sterk luchtzuiverend, bloeit rijkelijk en ook nog eens makkelijk te verzorgen, wat wil een mens nog meer? Lange houdbaarheid? Check, de Spathiphyllum is zeer lang houdbaar!

Deze Zuid-Amerikaanse krachtpatser is in 1870 in Europa geïntroduceerd. Je herkent de plant direct aan de rechtopstaande witte bloemen, die altijd wit zijn. Elk ras heeft unieke eigenschappen, zoals de grootte van de bloem of de grootte en vorm van het blad. Bij Van der Voort Potplanten is de Spathiphyllum te koop in verschillende potmaten, bladvormen en bloemgrootte, zodat de plant altijd klopt met de wensen van de klant.

Hoe verzorg je de Spathiphyllum? Zet de plant op een matig lichte of schaduwrijke plek in huis of op kantoor. In ieder geval niet in direct zonlicht! Ideaal is de temperatuur tussen de 15 en 23 graden Celsius. Hou de grond vochtig door ongeveer één keer per week flink water te geven. Een laagje water op de bodem is perfect! En voeg eens per maand wat plantenvoeding toe, dat helpt deze krachtpatser ultiem lang houdbaar te houden!

De Spathiphyllum bloeit zo’n vier tot zes weken en heeft dan een paar weken rust nodig om nieuwe bloemknoppen te ontwikkelen.

Azalea

Met de veelzijdige Azalea creëer je op een originele manier sfeer in huis. Kies de kleur die het beste bij jouw interieur past en de rijke bloei van de Azalea fleurt de kamer of het kantoor volledig op.

Mensen hebben al eeuwenlang een liefdevolle relatie met de Azalea, wat de bloemvariant is van de Rhododendron die mensen als struik kennen. Al in 1578 lezen we over de Azalea in Chinese literatuur. In 1806 werd deze alleskunner van China naar Engeland gebracht en in cultuur gebracht. De plant wordt geteeld van de nazomer tot in het voorjaar, met een piek rond de feestdagen. Een echte seizoensklassieker dus.

Hoe verzorg je de Azalea? Zorg voor voldoende licht, maar kijk uit voor teveel warmte. Dan gaat de plant slap hangen. Dus zoek een mooie koele en lichte plek uit voor jouw Azalea en geef hem regelmatig ruim water. Even de potkluit in een emmer water dompelen is ook prima. Azalea houdt van natte voeten, maar houdt niet van zwemmen.

Voor een overweldigende bloei kun je het beste twee keer per maand plantvoeding geven en gebruik bij overplanten speciale zure potgrond. En groeit de plant de kamer uit? Plant hem dan op een schaduwrijke, zure vochthoudende grond buiten.